Historie

Vores historie

MM Composite blev grundlagt i 2011 af Mogens D. Marxen og Kent B. Madsen. Interesserne og ekspertisen stammer dog helt tilbage fra 1979, hvor en af grundlæggerne af MM Composite stiftede Marxen A/S. Dengang beskæftigede Mogens D. Marxen sig med bådbyggeri, men han specialiserede sig hurtigt i overfladebehandling af kompositemner. Senere udviklede Marxen A/S og aktiviteterne sig - og interessen for vindmølleindustrien startede så småt i 1995 og har siden taget fart.

 

1979 Marxen A/S grundlægges som en bådbyggervirksomhed med speciale inden for overfladebehandling af kompositemner. Virksomheden har domicil på Industrivej 6 i Nr. Aaby, med en afdeling i Bogense.
1995 En strategisk beslutning om at træde ind på markedet for vindmøller bliver lanceret, hvilket resulterer i en stor forandring i virksomheden. I samarbejde med Bonus (nu Siemens Gamesa Renewable Energy, SGRE) startes udviklingen af serieproduktionen af kompositdele. Udviklingen og produktionen flytter til Nr. Aaby.
1999 Produktionen af en nyudviklet vingeform bliver sat i gang. Nye produktionsfaciliteter bygges for at kunne modtage fremtidige bestillinger.
2000 Med investeringen i et nyt overfladebehandlingssystem bliver etableringen af en ny service grundlagt. Den giver mulighed for overfladebehandling af vinger på op til 45 meter. I løbet af det næste år vokser virksomheden til at beskæftige over 100 mand.
2006 Marxen A/S sælger lystbådsdelen fra og fokuserer udelukkende på vindmølleindustrien.
2008 Marxen A/S bliver opkøbt af en større virksomhed, der har til hensigt at samle flere underleverandører inden for vindmølleindustrien for bedre at kunne vokse globalt.
2011 I januar 2011 køber Mogens D. Marxen og Kent B. Madsen virksomheden tilbage. Firmaet bliver etableret som MM Composite.
2012 MM Composite Inc. etableres i Fort Madison, Iowa, USA, som datterselskab af MM Composite.
2014 MM Composite udvider kapaciteten med lokaler i 5592 Ejby.
2015 MM Composite Inc. flytter til nye og større lokaler i Mt. Pleasant, Iowa.
2017 MM Composite bliver en del af SP Group.