Historie

MM Composite er en ung virksomhed med en lang historie og ekspertise. Virksomheden blev grundlagt i 2011 af Mogens D. Marxen og Kent B. Madsen, men interessen og ekspertisen stammer helt tilbage til 1979, hvor en af grundlæggerne af MM Composite stiftede Marxen A/S. Dengang beskæftigede Mogens D. Marxen sig med bådbyggeri, men specialiserede sig hurtigt i overfladebehandling af glasfiber. Senere udvikledes Marxen A/S og aktiviteterne og interessen for vindmølleindustrien startede så småt i 1995 og har udviklet sig siden.

1979 Marxen A/S grundlægges på Fyn som en bådbygger virksomhed med speciale inden for overfladebehandling. Virksomheden havde domicil på Industrivej 6 i Nørre Aaby, med en afdeling i Bogense.
1995 En strategisk beslutning om at træde ind på markedet for vindmøller blev lanceret, hvilket resulterede i en stor forandring i virksomheden. I samarbejde med Bonus (nu Siemens Wind Power) startedes udviklingen af serieproduktionen af kompositdele i høj kvalitet. Udviklingen og produktionen flyttede til Nr. Aaby på Fyn.
1999 Produktionen af en nyudviklet vingeform blev sat i gang. Nye produktionsfaciliteter blev bygget for at kunne modtage fremtidige bestillinger.
2000 Med investeringen i et nyt overfladebehandlingssystem blev etableringen af en ny service grundlagt. Den gav mulighed for overfladebehandling af vinger op til 45 meter. I løbet af det næste år vokser virksomheden til at beskæftige over 100 mand.
2006 Marxen A/S solgte lystbådsdelen fra og fokuserede udelukkende på vindmølleindustrien.
2008 Marxen A/S blev opkøbt af en større virksomhed, der havde til hensigt at samle flere underleverandører inden for vindmølleindustrien for bedre at kunne vokse globalt.
2011 I januar 2011 fik Mogens D. Marxen og Kent B. Madsen mulighed for at købe virksomheden tilbage, hvilket de gjorde. Virksomheden blev etableret som MM Composite.
2012 MM Composite Inc. blev etableret i Fort Madison, Iowa, USA, som datterselskab af MM Composite.
2014 MM Composite udvidede kapaciteten med lokaler i 5592 Ejby.
2015 MM Composite Inc. flyttede til nye og større lokaler i Mt. Pleasant, Iowa.